Offerte aanvragen

Responsive website

Als je een website wilt laten maken, dan is het belangrijk om te kiezen of je deze op basis van een template wilt of dat je deze op maat wilt laten maken. Hieronder leggen we je kort uit wat hiermee wordt bedoeld.

Standaard template

Wanneer een website wordt gebouwd met een bestaand thema / template, ligt het grootste deel van de structuur vast. Je hebt dan beperkte invloed op de positie van bijvoorbeeld het menu, afbeeldingen en teksten, maar ook de (extra) functionaliteiten zijn beperkt.

Molex Studio’s werkt met de best beoordeelde en meest verkochte premium template van WordPress. Een mooie professionele website voor een klein budget.

Maatwerk

Een maatwerk website wordt volledig op basis van jouw wensen (en die van jouw klanten) ontwikkeld. Zo heb je zelf controle over de vormgeving en positie van elementen op de pagina’s; van desktop tot mobiel.

Op deze manier is het mogelijk om je écht te onderscheiden van de concurrent en kan de vormgeving en gebruiksvriendelijkheid perfect op jouw doelgroep worden afgestemd.

Een maatwerk website is zoveel meer dan alleen een visitekaartje voor je bedrijf: het is een onderscheidende website die qua look & feel jouw identiteit uitstraalt.

Is jouw website van grote invloed op de core-business van jouw bedrijf? Zorg er dan voor dat je hier ook in investeert: dit kan namelijk een grote invloed hebben op de klantenwerving en dus de omzet van jouw bedrijf. Een investering waarmee jouw website er weer jaren tegen kan en die je in no-time weer hebt terugverdiend!

Verzorgd en professioneel op alle apparaten

Veel websites worden tegenwoordig al vaker bezocht via een smartphone of tablet dan via een pc of laptop en deze groep bezoekers wordt alleen maar groter. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website juist ook op deze kleinere schermen verzorgd en professioneel oogt.

Molex Studio’s realiseert dit door het design “responsive” op te bouwen. De website past zich hierdoor automatisch aan, aan de schermgrootte van het apparaat waarmee deze bekeken wordt. Het maakt dus niet uit of jouw website wordt bezocht via een tv of een smartphone; de website blijft gebruiksvriendelijk en professioneel.

Responsive website

Mobiele websites worden beloond door Google

Vanaf 21 februari 2015 laat Google mobielvriendelijke websites hoger scoren in de zoekresultaten dan websites die dit niet zijn. Het doel van Google is om zo goed mogelijke content te presenteren aan de (be)zoeker. Bij zoekopdrachten via mobiele apparaten krijgen websites die mobielvriendelijk zijn dan ook voorrang op websites die dit niet zijn. In de zoekresultaten op je mobiel kun je overigens zien of de website mobielvriendelijk is: er staat dan een label met “voor mobiel” bij.

Aangezien Google een van de meest gebruikte zoekmachines ter wereld is, is het dus belangrijk om hier rekening mee te houden in het design van je website. Wil je zelf testen of een website mobielvriendelijk is? Je kunt dan de mobielvriendelijke test van Google gebruiken of natuurlijk zelf met je mobiel naar de website surfen die je wilt testen.

Ga naar boven